Gloucester Railway Station

Contracted by Geoffery Osbourne Ltd in late December 2017 to design a specialist ticketing shelter booth for the planned regeneration for the rear station carpark area and the creation of an unmanned ticket booth to access that side of the station.

Broxap designed this bespoke shelter/booth complete with roller shutter doors before arriving on the newly developed site in July 2018 to install the shelter onto the pre-installed brick and concrete raised base and ramp that was created by Osbourne’s to allow access to the platform from the new carpark.

As the shelter was to be installed on the raised platform this presented quite a tricky install for Broxap as the large panes of laminated glass panels had to be hoisted into position with specialist lifting equipment and then secured in position by the installers.

A series of louvre windows were also installed to allow airflow within the shelter and a set of roller shutter doors to seal the shelter during none operational periods.

Automated ticketing booths, internal lighting and cctv were all added by a third party once the shelter was installed and the booth opened to the public at the end of July.

To complement the new carpark/ticket booth the station also asked Broxap to provide an Apollo Hi-Rise shelter with their Hi-Rise two tier cycle parking beneath which would allow customers the ability to cycle to the station and park extremely close to the new automated ticket booth.