Newton Leys Primary School, Milton Keynes

Newton Leys has been constructed by Willmott Dixon for Milton Keynes Council The school is designed to address the need for additional school places currently required in Milton Keynes.

Designed on a Modular design for Milton Keynes Schools the cycle parking using the Cambridge Canopy is part of the statement by Milton Keynes Council to encourage cycling this school is close to its need. Broxap provided their Cambridge Xpan shelters which are a cost effective option to the more heavy duty Cambridge Shelter, along with Apollo Cycle Shelters in other areas around the school.

The main entrance has been designed with benches, Broxap providing a series of stainless steel Weyburn benches, and an open paved area to enable parents and users to sit but also to provide a friendly and inviting space

Stainless steel bollards also define the area with a clean but sharp look and cycle parking for visitors under the main school entrance canopy again encourage all to cycle.