Gedling Country Park, Nottingham

Loading... 48 view(s)

A covered dining area has added a new dimension to a café in a country park.
Customers can enjoy their food and drink looking out over stunning views of Gedling Country Park thanks to a new outdoor seating area created by Broxap.
Our design and build team visited the site, owned by Gedling Borough Council, and came up with a solution to transform the entrance area, extend the footprint of the café and offer an accessible, dog-friendly covered seating area for visitors all year round.
It was important the final project was in keeping with the surroundings of the 240-acre park which was developed on the site of the Gedling Colliery which closed in 1991.
Café 1899, named after the year the colliery opened, was built by the council along with a visitor centre and playground in a £1.5 million scheme to unlock more green space in Nottingham in 2017.
Its popularity led to the decision to revamp the outdoor space at the end of 2019 and, working in line with Government guidance, we continued to develop the project during the pandemic.
This meant the cafe was able to open the sheltered decking area in 2021, when outdoor dining was permitted.
A freestanding bespoke Newcastle Senior Shelter offers all-round outdoor dining at the café . The monopitch style canopy features clear roof panels and side cladding to provide protection from the wind and rain.
The galvanised steel frame was powder coated to match the existing café building and a bespoke timber decking area with balustrade, completes the development.
The balustrade incorporates circular steel posts, laminated clear glass panels, and a stainless steel handrail in a stylish finish which separates the seating area from walkers and cyclists.


Year Completed:

2021

Project Value:

£73,500

Location:

Nottingham


Products in this case study:

share: